پس از اتمام فرآیند بررسی صلاحیتها روز گذشته سخنگوی ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که صلاحیت مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی زاده هاشمی و محمد باقر قالیباف از طرف شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری تایید شده است.
در ادامه اخبار منتشر شده در رسانهها درباره انتخابات پیشرو را مرور خواهیم کرد.
پزشکیان: مسئولان باید بر سر سفرهای بنشینند که مردم نشستهاند
مسعود پزشکیان، شب گذشته با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: عملکرد ما در اجرای سیاستهای کلی و برنامههای توسعه نشان میدهد که ما در اجرا نتوانستیم آن اهداف و سیاستها را پیاده کنیم در نتیجه اگر روزی ما سیستم اجرایی را در اختیار داشته باشیم قطعا اولویت ما رفتن به سمت سیاستهای کلی و اجرای برنامههایی است که ما را به اهداف برساند.
یکی از مشکلاتی که ما معمولا در دولتها و تغییر مدیریتها داریم که از اساسیترین مشکلها است این است که هر کسی که میآید برنامه و مسیر را عوض میکند و راه دیگری را انتخاب میکند.
کاری که ما باید در دولت انجام دهیم این است که دولت و مجریان را چابکتر کنیم تا ما را به اهداف مان برساند. در جهت رسیدن به این اهداف باید سه اصل مسئولیت پذیری، ادامه مسیر و پاسخ گویی مبنا قرار گیرد و هیچ دولت و حاکمیتی بدون رعایت این اصول نمیتواند به اهداف خود برسد.
علت آن که نتوانستیم خیلی از برنامهها از جمله برنامه ششم توسعه را به هدف برسانیم این است که افرادی که در سیستم حضور داشتند اصلا از برنامه خبر نداشتند، هدف و سیاست را پیگیری نمیکردند و مهارت و علم اجرای این کار را نداشتند.
نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳
ما از عدالت صحبت میکنیم، اما هیچ گاه سهم مناطق محروم را از نظر نیروی انسانی، منابع، فضا، تجهیزات و امکانات به شکل صحیح پرداخت نمیکنیم.
گر میخواهیم به رشد مورد نظر برسیم باید دو کار اساسی که در سیاستهای کلی ابلاغی رهبری نیز به آن اشاره شده عمل کنیم؛ گام اول مشارکت مردم و به صحنه کشیدن آنها در اقتصاد و سپس شکستن یخ اختلاف میان دولت و مردم است، الان بین دولت و مردم شکاف ایجاد شده است، ما باید مردم را در صحنه نگه داریم، باید مغزها، استعدادها و نیروهای نخبهای که الان به علت رفتارهای ما از کشور خارج میشوند را در کشور نگه داریم چرا که این افراد میتوانند ما را به رشد مورد نظر برسانند.
با شعار نمیتوان به رشد ۸ درصدی دست پیدا کرد، زمانی که توانستیم با مردم آشتی کنیم، اعتماد سرمایه دار و سرمایه گذار را جلب کنیم و به کارشناس و تولید کننده احترام بگذاریم، دستیابی به اهداف نیز امکان پذیر است.
باید مسئولان بر سر سفرهای بنشینند که مردم نشسته اند اگر این کار را انجام دهیم مردم میتوانند به ما اعتماد کنند، اما اگر این کار را نکنیم ضریبها صرفا عددهایی است که نوشته شده است و محقق نمیشود و در نهایت نیز تقصیر را نمیپذیریم و به گردن آمریکا میاندازیم. تقصیرها برای ما است و اگر اتفاقی در این جامعه رخ میدهد مقصر ما هستیم که در قبال تصمیمات گرفته شده پاسخگو نیستیم.
قاضیزاده هاشمی: اگر نظام اداری جراحی نشود، اقتصاد کشور اصلاح نمیشود
سید امیرقاضی زاده هاشمی روز گذشته در برنامه با مردم شبکه یک سیما گفت: دولت حضرت آیت الله رئیسی به نظر کارهای نیمه تمامی داشت، آرمانهایی شهید رئیسی داشت، رویاهایی داشت، مسیر و رویکردها را تغییر داده بود ۵ سال دیگر فرصت داشت این دولت برای اتمام آن لازم بود این به سرانجام برسد و نباید میگذاشتیم که این کار نیمه تمام بماند.
تا ما تعارض منافع را در کشور برطرف نکنیم بسیاری از این حلقههای مافیایی فساد از بین نمیرود.
ما تورم مزمن داریم باید ببینیم ریشهاش چیست که این گرانی کمرشکن که هر روز سفره مردم را کوچکتر میکند.
کاری باید بکنیم که اقتصاد دولتی که علی رغم سیاستهای اصل ۴۴ همچنان اختاپوس اقتصاد دولتی همه جا استوار است کم کم ملی شود اقتصاد ملی اقتصاد عمومی اقتصاد به نفع مردم باید شکل بگیرد.
ثروت دولت باید ثروت ملی شود مردم باید سهامداران داراییهای دولت شوند.
رئیس جمهور مجری قوانین مجلس است اگر امروز ما قانون برنامه هفتم را داریم رئیس جمهور مجری قانون برنامه هفتم است نمیتواند خارج از شاخصها و معیارهایی که در قانون ذکر شده به شما قولی بدهد هر قولی بدهد او را یا ناآگاه بدانید نسبت به حدود اختیاراتش، یا متاسفانه باید او را دروغگو شمرد.
اگر میخواهیم مسائل اقتصادی جامعه حل شود آسیبهای اجتماعی کاهش پیدا بکند، اگر میخواهیم عفت عمومی جامعه افزایش پیدا بکند اگر میخواهیم رشد فرهنگی اتفاق بیفتد حتی رشد امنیتی و سیاسی اتفاق بیفتد، ما باید یک خانواده پایدار ایجاد کنیم و یک خانواده پایدار را حفظ کنیم.
اگر نظام اداری جراحی نشود، اقتصاد کشور اصلاح نمیشود این ساختار سفت و سلب نمیگذارد که تورم مزمن ۶۰ ساله و ۷۰ ساله از بین برود، این را هم باید اصلاح کنیم تا آن مسئله تورم درست شود.
نظام پولی و بانکی، بانک مرکزی، کسر بودجه، ساختار نامتوازن بودجه، که باعث میشود مرتب دولتها دست در جیب مردم کنند و هزینههای خودشان را از جیب مردم پرداخت کنند و به مردم تحمیل تورم کنند.
قالیباف: باید یک مدیریت دقیق منطبق بر هوشمندسازی، شفافسازی و مردمیسازی فعال باشد
محمدباقر قالیباف روز گذشته در برنامه صف اول گفت: در طول تاریخ شکل گیری بلدیه در تهران تنها کسی که بیش از ده سال در مسئولیت شهرداری باقی ماند بنده بودم. بنده سعی کردم در دوران مدیریت بهدنبال تحول با نگاه مردمیسازی باشم.
بنده معتقدم باید با روحیه تحول و تغییر و استفاده از فناوری روز وارد میدان شوم و این رویکرد را در شهرداری، هوافضا، پلیس و … پیاده کردم و در طول خدمت بهرهوری را در اولویت گذاشتم.
امروز باید یک مدیریت دقیق منطبق بر هوشمندسازی، شفافسازی و مردمیسازی فعال باشد.
ما باید اقتصاد را بزرگ کنیم و بعد از آن قادر به حل مشکلات خواهیم بود. شعار ما دولت خدمت و پیشرفت است.
من همیشه به اعضای ستادم قول میدهم که شما را شرمنده اعتماد و آبرویی که برایم گذاشتید نخواهم کرد. هیچ وقت به آنها نمیگویم اگر رئیس جمهور شوم به شما پست و مقامی میدهم. وقتی رئیس جمهور شوم بر اساس شایستهگزینی نیروهای دولت را انتخاب خواهم کرد.
در اداره دولت تلاش میکنم شوکی وارد نکنم، مبنا کارآمدی است و اگر ضرورت پیدا کرد تغییراتی خواهیم داشت در غیر این صورت به همین منوال کار ادامه خواهیم داد.