شعار تبلیغاتی: برای ایران
سن: ۶۹ سال
محل تولد: مهاباد در آذربایجان غربی
تحصیلات: فوق تخصص جراحی قلب
سمتهای مهم:
نایب رییس اول مجلس در دور دهم (از ۱۳۹۵)
نماینده مجلس در دورههای هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم (از ۱۳۸۷)
وزیر بهداشت (از ۱۳۸۰)
مسعود پزشکیان سیاستمدار و پزشک ایرانی است. وی نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی است و سابقه نمایندگی در دورههای هشتم، نهم، دهم و یازدهم نیز دارد.
به گزارش سایت انتخابات ۱۴۰۳، پزشکیان در دوره دهم نایبرئیس اول مجلس شورای اسلامی بود و در دولت هشتم سمت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را برعهده داشت.
در نظرسنجی انتخابات ۱۴۰۳ شرکت کنید: آیا رای میدهید؟
او در انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ با کسب رتبه دوم برای بار پنجم نماینده دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو شد و همچنین نامزد انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳ است.
انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳
مسعود پزشکیان یکی از ۶ نامزد نهایی برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ است. او در حالی تایید صلاحیت شد که نامزدهای دیگر جناح اصلاح طلب یعنی اسحاق جهانگیری و عباس آخوندی رد صلاحیت شدند و به این ترتیب، تنها نامزد مورد حمایت اصلاح طلبان در انتخابات ۱۴۰۳ شد.
با این حال، سوالات جدی در مورد او وجود دارد. برای نمونه، پرسیده میشود مسعود پزشکیان چه کرده بود که برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ رد صلاحیت شد و حالا چه کرده که برای این دوره، تایید صلاحیت شده است؟
او همچنین چند ماه قبل از انتخابات ۱۴۰۳، نامزد نمایندگی مجلس شده بود که صلاحیتش برای آن انتخابات هم رد شد اما با دخالت رهبری تایید صلاحیت شد و توانست نماینده مردم تبریز در مجلس دوازدهم شود.
علاوه بر این، جنجال زیادی درباره نظرات او وجود دارد. برای نمونه، خیلیها معتقدند پزشکیان پانترک است و در صورت رسیدن به ریاست جمهوری، حداقل کاری که انجام میدهد، تغییر تقسیمبندی سیاسی کشور به شکل فدرالی است. البته این ادعا از سوی هواداران او رد شده است.
در ادامه زندگینامه پزشکیان را میخوانید:
تحصیلات و دوران جوانی
پزشکیان تحصیلات ابتدایی خود را در مهاباد گذراند و سپس در هنرستان کشاورزی ارومیه دیپلم صنایع غذایی گرفت. پس از اخذ دیپلم، در سال ۱۳۵۲ برای انجام خدمت سربازی به زابل منتقل شد و در همین دوره به پزشکی علاقهمند شد. او در سال ۱۳۵۴ دیپلم دوم خود را در رشته طبیعی اخذ کرد و در سال ۱۳۵۵ در رشتهٔ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز پذیرفته شد.
فعالیتهای پزشکی
پزشکیان در سال ۱۳۶۴ دورهٔ پزشکی عمومی خود را به پایان رساند و به تدریس در دانشکدهٔ پزشکی پرداخت. وی در سال ۱۳۶۹ تخصص جراحی عمومی را از دانشگاه علوم پزشکی تبریز و در سال ۱۳۷۲ فوق تخصص جراحی قلب را از دانشگاه علوم پزشکی ایران دریافت کرد. او پس از آن به بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز پیوست و بهتدریج به ریاست این بیمارستان منصوب شد.
فعالیتهای سیاسی
پزشکیان فعالیت سیاسی خود را با تأسیس انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده پزشکی تبریز آغاز کرد. او در دوران جنگ ایران و عراق مسئول اعزام تیمهای پزشکی به جبههها بود. پس از انقلاب، وی به معاونت سلامت وزارت بهداشت منصوب شد و در دولت دوم سید محمد خاتمی به عنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مجلس رأی اعتماد گرفت.
نمایندگی مجلس
پزشکیان از دوره هشتم تا دوازدهم نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی بوده و در دوره دهم به عنوان نایبرئیس اول مجلس انتخاب شد. او در انتخابات مجلس هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم موفق به کسب آراء مردمی شد و به فعالیتهای خود در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی و بهداشتی ادامه داد.
انتخابات ریاستجمهوری
پزشکیان در انتخابات ریاستجمهوری ۱۳۹۲ نامنویسی کرد اما انصراف داد. در انتخابات ۱۴۰۰ نیز نامنویسی کرد که صلاحیت او توسط شورای نگهبان رد شد. در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳، وی مجدداً ثبتنام کرد و صلاحیتش توسط شورای نگهبان تأیید شد.
زندگی شخصی
پزشکیان در سال ۱۴۰۰ اعلام کرد که همسرش ۱۷ سال پیش درگذشته و او چهار فرزند دارد.
اظهارنظرها و مواضع
پزشکیان در نشستهای مجلس به مسائل مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی پرداخته و از حقوق اقوام مختلف ایران دفاع کرده است. او تاکید داشته که زبان و فرهنگ ترکها نباید مورد تمسخر قرار گیرد و باید امکان آموزش به زبان مادری در مدارس فراهم شود.