سایت انتخابات ۱۴۰۳ آماده پوشش خبری کاندیداهای محترم به صورت اختصاصی است

Search
مصطفی پورمحمدی با سابقه اجرایی زیاد، از ابتدا همراه انقلاب اسلامی بوده است. او اکنون تنها روحانی در بین نامزدهای انتخابات 1403 است.
2.6/5 - (7 نفر)

زندگینامه مصطفی پورمحمدی

شعار تبلیغاتی: دولت قرار؛ عدالت ثروت، قدرت

سن: ۶۴ سال

محل تولد: قم

تحصیلات: سطح چهار حوزه معادل دکترا

سمت‌های مهم:

وزیر دادگستری (از ۱۳۹۲)

رییس سازمان بازرسی کل کشور (از ۱۳۸۷)

وزیر کشور (از ۱۳۸۴)

قائم مقام وزیر اطلاعات (از ۱۳۷۶)

رییس اطلاعات خارجی وزارت اطلاعات (از ۱۳۶۹)

نماینده وزارت اطلاعات در پرونده محاکمه منافقین (۱۳۶۷)

دادستان انقلاب اسلامی (از ۱۳۵۸)

 

انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳

مصطفی پورمحمدی یکی از ۶ نامزد نهایی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ است. ورود او به عرصه انتخابات کمی نامنتظره بود اما با توجه به سوابق اجرایی‌اش، توسط شورای نگهبان تایید صلاحیت شد تا برای رسیدن به کرسی ریاست جمهوری تلاش کند.

پورمحمدی از ابتدا همراه انقلاب اسلامی بوده و برای استقرار آن تلاش کرده است. سوابق اجرایی متعددی هم داشته است. برای نمونه، هم وزیر کشور بوده است و هم وزیر دادگستری. بنابراین اگر روزی روی صندلی ریاست جمهوری بنشیند، از نظر تجربه چیزی کم نخواهد داشت.

اضافه بر آن، رابطه او با ساختار قدرت در جمهوری اسلامی خوب است، نکته‌ای که برای موفقیت به عنوان رییس جمهور حائز اهمیت است. پورمحمدی هم وزیر احمدی نژاد بوده، هم وزیر روحانی. همچنین سابقه زیادی در وزارت اطلاعات دارد و در حالی به عنوان یک چهره امنیتی وارد عرصه انتخابات می‌شود که حسن روحانی نیز در سال ۱۳۹۲ با همین وضعیت به کارزار انتخابات ریاست جمهوری وارد شده بود.

باید دید پورمحمدی در انتخابات پیش رو، نامزد پوششی خواهد بود یا نامزد مستقل؛ و آیا می‌تواند مثل روحانی موفق شود یا نه.

در ادامه زندگینامه پورمحمدی را بخوانید و تنها روحانی در بین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ را بهتر بشناسید:

به گزارش سایت انتخابات ۱۴۰۳، مصطفی پورمحمدی در اول زمستان سال ۱۳۳۸ در محله قدیمی «گذر جَدّا» در قم متولد شد. او فرزند مرحوم حاج حسین پورمحمدی (شرافت) و منصوره‌السادات مدرسی سریزدی است.

پدرش خیاط بود و لباس روحانیان را می‌دوخت. وی با علما ارتباط نزدیکی داشت و به مسائل فرهنگی، کتاب، مجالس سخنرانی و محافل علمی و اسلامی علاقه‌مند بود. او مردی با روحیه انقلابی بود و در حوادث انقلاب، بخصوص ماجرای پانزده خرداد ۱۳۴۲، بسیار پرتحرک بود.

در نظرسنجی انتخابات ۱۴۰۳ شرکت کنید: به چه کسی رای می‌دهید؟

مادر مصطفی از خانواده‌ای عالم در قم بود و نواده حضرت آیت‌الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی. وی علوم دینی را در حوزه علمیه خوانده و در درس خارج فقه و اصول تلمذ کرده بود.

مصطفی پورمحمدی در خانواده‌ای با فضا و مسائل انقلابی، سیاسی و دینی بزرگ شد. حضور در نماز جماعت مرحوم آیت‌الله بهجت در مسجد فاطمیه قم، کودکی‌های او را با معنویت خاصی همراه می‌کرد.

دوران تحصیل

پورمحمدی تحصیلات ابتدایی خود را در قم آغاز کرد و در سال‌های ۱۳۴۵-۱۳۴۴ به عنوان مستمع آزاد در کلاس اول مدرسه جعفری قم حضور یافت. کلاس دوم و سوم را نیز در قم گذراند. پس از آن، خانواده‌اش به تهران نقل مکان کردند و او در مدارس تابش در تهران تحصیل کرد. به دلیل مشکلات اقتصادی و نارضایتی مادرش از زندگی در تهران، خانواده به قم بازگشتند.

پورمحمدی دوره دبستان را در مدرسه امیرکبیر قم تکمیل کرد و برای تحصیل طلبگی به مدرسه حقانی رفت. او در سال اول طلبگی، دروس مختلفی مانند گلستان سعدی، اعتقادات، ادبیات و صرف و نحو را آموخت و با شخصیت‌های علمی و انقلابی مانند مرحوم آیت‌الله قدوسی آشنا شد.

تحصیلات حوزوی و دانشگاهی

مصطفی پورمحمدی پس از گذراندن دوره مقدمات علمی در مدرسه حقانی، در دروس آزاد حوزه شرکت کرد و یک جلد از اصول فقه مرحوم مظفر را با آیت‌الله جنتی و بخش‌هایی از کفایه الاصول آخوند خراسانی را با مرحوم آیت‌الله فاضل لنکرانی آموخت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تحصیلات خود را در دوره خارج فقه و اصول در مشهد ادامه داد و با آیت‌الله شاهرودی و آقا سید علی اصغر علم‌الهدی فقه و اصول خواند.

او در سال ۱۳۶۵ به قم بازگشت و در درس فقه آیت‌الله منتظری شرکت کرد. موضوع بحث ایشان احکام سلطانیه و زکات بود. پس از خروج از وزارت اطلاعات در دولت آقای خاتمی، در درس اصول و فقه مرحوم آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی شرکت کرد و تدریس خود را در دانشگاه امام صادق (ص) و مدرسه مروی ادامه داد.

فعالیت‌های علمی و تدریس

مصطفی پورمحمدی در سال ۱۳۸۰ مدرک علمی سطح چهار (معادل دکترا) از حوزه قم دریافت کرد. او مقالات و کتاب‌هایی در موضوع مبانی نظری اندیشه سیاسی در اسلام نوشت. وی از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۴ در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد فلسفه سیاسی در دانشگاه امام صادق (ص) تدریس کرد و در مدرسه مروی نیز برای طلاب فقه می‌گفت.

پایان‌نامه و تحقیقات

پورمحمدی تا زمان رحلت استاد مرحوم آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی، پیوسته در درس اصول و فقه ایشان شرکت می‌کرد و جذبه درس خواندن به شیوه طلبگی و سروکار داشتن با کتاب تا امروز او را رها نکرده‌است.

سوژه‌های داغ
2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها