روزنامه اعتماد در گزارشی با تیتر «محک عدالت در صدا و سیما» به جنجالی پرداخت که دیروز در میزگرد مسعود پزشکیان رخ داد. این روزنامه در گزارش اول خود نوشت:
بسياري از تحليلگران از قبل تذكر داده بودند كه رويكرد جانبدارانه صدا و سيما، دولت و بسياري از رسانههاي حاكميتي نسبت به نامزدهاي اصولگرا از يك طرف و رفتار تخريبي و توهينهاي دامنهدار عليه مسعود پزشكيان، باعث شكلگيري تضادها و تنازعات بسياري در فضاي عمومي كشور ميشود.
اين تضادها سرانجام در جريان ميزگرد فرهنگي ديروز مسعود پزشكيان ظهور و بروز پيدا كرد.
در این برنامه، تهمتزنی شهابالدين اسفندياري، كارشناس نزديك به سعید جليلي، باعث بروز حاشيههايي شد. كارشناس نزديك به جليلي، خطاب به فاضلي که به عنوان مشاور پزشکیان در برنامه شرکت کرده بود، گفت: «آقاي پزشكيان، كسي كه كنار شما نشسته است بهدليل تخلف از دانشگاه اخراج شده است. اينها بازيهاي سياسي است مقهور بازيهاي سياسي نشويد.»
در پي اين اظهارات، تشنجي شكل گرفت كه صداوسيما اجازه پاسخگويي به فاضلي نداد و ميكروفن را قطع كرد.
اسفندياري با اشاره به اينكه اخراج ۵ استاد (كه فاضلي هم در میان آنها قرار داشت) باعث ايجاد تنش در كشور شد، تلاش كرد برنامه را به برخورد شخصي با مشاور پزشكيان تنزل دهد.
بلافاصله پس از اين تنش، هشتگ محمود فاضلي به ترند اصلي تویيتر بدل شد. بسياري از كاربران با اشاره به اينكه صدا و سيما و كارشناس آن كه از طرفداران يكي از نامزدهاي اصولگرا بود حرمت مهمان را نگه نداشت؛ نوشتند: « وقتي اسفندياري كارشناس برنامه اتهام ميزد، فاضلي سكوت كرد. اما وقتي فاضلي جواب ميداد، اسفندياري ميان حرفهايش ميپريد. در نهايت هم بسياري از كاربران به اين نكته اشاره كردند كه« صدا و سيما به اتهام زننده تريبون داد، اما به متهم فرصت دفاع نداد.»
پزشکیان در پایان این برنامه با انتقاد از کارشناس برنامه، خطاب به او گفت: نباید اینجا مسائل شخصی را مطرح میکردید؛ نوع گفت و گو را بلد نیستید، اول باید خودتان را اصلاح کنید.
علي ربيعي يكي از چهرههايي بود كه به سرعت نسبت به قطع ميكروفن محمد فاضلي در تلويزيون واكنش نشان داد و نوشت: « لّا يُحِبُّالله الْجهْر بِالسُّوءِ مِن الْقوْلِ إِلّا من ظُلِم وكانالله سمِيعًا علِيمًا. خدا بلند كردن صدا را به بدگويی دوست ندارد، مگر از آن كس كه به او ستمی شده باشد، و خدا شنوا و داناست. سوره نساء آيه ۱۴۸».
اين پايان ماجرا نبود، طيفهاي رادیكال و لشکر سايبري برخي جريانات تویيتي جعلي به نفع فاضلي انتشار دادند. فاضلي اما در واكنش به اين تویيت دروغ نوشت: «من هيچ توييتي نزدهام. صبر ميكنم و در آرامش خواهم نوشت.»
مجيد تفرشي، فعال مسائل تاريخي نيز به موضوع واكنش نشان داد و نوشت: «ميگويند فاضلي بايد عذرخواهي كند. از كي عذرخواهي كند؟از مجري معرض؟از بازجو/ كارشناس؟از بسته شدن ميكروفن؟از عدم رعايت حق پاسخ؟از سه سال ظلم و عدم پيگيري، از دو بار اخراج ظالمانه از دانشگاه؟از صحنهآرايي غيرمنصفانه؟»
شبكه دانشگاه تهران هم با انتشار يك نظرسنجي از مخاطبان خواست تا به اين پرسش پاسخ دهند كه در تشنج ديروز ميزگرد فرهنگي چه كسي مقصر بوده است؟مجري برنامه، مشاور فرهنگي نامزد؟ يا كارشناس برنامه؟
در نهايت ۷۳درصد پاسخدهندگان مجري و كارشناس صدا و سيما را مقصر اعلام كردند. در واقع ۵۴درصد پاسخدهندگان اسفندياري كارشناس برنامه را مقصر اعلام كردند. ۲۷درصد مشاور فرهنگي نامزد را و ۱۹درصد مجري برنامه را در ظهور اين تشنج مقصر اعلام كردند. گروهي از كاربران و فعالان سياسي اما بهترين راه ايستادگي دكتر پزشكيان در دفاع از دكتر فاضلي را تحريم صدا و سيما دانستند.آنها اعلام كردند، صدا و سيما و مجري حاشيهساز رسما بايد از پزشكيان و فاضلي عذرخواهي كنند.
نهايتا بايد ديد صدا و سيما و ساير رسانهها و برخي نهادهاي حاكميتي تا چه زماني اين رويكرد جانبدارانه خود را ادامه داده و حقوق طبيعي يكي از نامزدها را پايمال ميكنند؟